Toiduainete käitlemine
Märgi oskus
Töötleb toidu toorainet vastavalt toiduainete käitlemise erinõuetele, et muuta ainete maitseomadusi, välimust, kvaliteeti, tarbitavust, säilivust jmt ning valmistada mitmesuguseid pooltooteid ja valmistoite.
Anna endale hinnang
Nõrk
Nõrk
Oskust on rakendatud väga juhuslikult. Oskusest on omandatud mõned aspektid, millest ei piisa kogu oskuse demonstreerimiseks. Rakendab oskust korrektselt peamiselt juhendamisel või juhendi järgi
Hea keskmine
Hea keskmine
Oskust on rakendatud korduvalt. Tuleb oskuse enamiku või kõikide aspektide rakendamisega hästi toime. Oskab osaliselt põhjendada oma oskuse rakendamise tagamaid
Väga hea
Väga hea
Oskust on rakendatud regulaarselt pikema aja jooksul ja eri olukordades. Tuleb oskuse kõigi vajalike tahkudega suurepäraselt toime, saavutatud tulemused on head või väga head. Oskab teistele selgitada oskuse rakendamise tagamaid, aga ei mõtle (enam) neile pidevalt. Loob oskuse rakendamisel uusi lähenemisi ja lahendusviise.
Alamoskused
Toidutooraine ettevalmistamine
Toiduainete külmtöötlemine
Toiduainete kuumtöötlemine
Maitsestamine
Toiduainete säilitamine
Taina valmistamine
Kondiitritoodete valmistamine
Pagaritoodete valmistamine
Täidise valmistamine
Kreemide valmistamine
Külmutatud toodete valmistamine
Eesti rahvustoidu valmistamine
Toitude serveerimine
Jookide valmistamine
Valmistoidu soojendamine
Lisainfo
Uuendatud: 3.12.2024