Pagar
Pagar valmistab lihtpagaritooteid (nt leivad, saiad, sepikud) ja valikpagaritooteid (nt väikesaiad, pirukad, pitsad, küpsised, stritslid, kringlid). Ta peab oskama teha eri liiki tainast, oskama ringi käia juuretisega ja jälgima küpsetusprotsesse. Pagari põhitöö on valmistada tehnoloogilise juhendi alusel tainas, millele eelneb jahusegude ning teiste vajalike komponentide ja lisandite (rosinad, pähklid, puuviljad, marjad, moosid jms) ettevalmistamine. Pagar küpsetab ja viimistleb pagaritooteid, valmistab külmutatud pagaritooteid, sulatab neid ning küpsetab, pakendab valminud tooteid. Pagar kontrollib ka toodete kvaliteeti, et avastada tekkinud vigu. Mõnikord pakendab ta valmistooteid (suurtootmises pakkeautomaatide abil) ning vajaduse korral ladustab ja väljastab neid kaubandusvõrku. Vanempagar planeerib ja korraldab tootmist kogu tootmisprotsessi ulatuses, vajaduse korral arendab uusi pagaritooteid. Vanempagari tööülesanded on pagaritoodete valmistamine, arendamine, külmutatud toodete valmistamine, toodete pakendamine ja ladustamine, juhtimine ja juhendamine. Ta hoiab ennast kursis valdkonna arenguga Eestis ja teistes riikides, täiendab oma kompetentsust järjepidevalt. Vanempagar organiseerib enda ja meeskonna tööd ning töötab meeskonnas.
Töötajate arvu muutus
Stabiilne
Töötajate arv
1200
Brutopalk
1150 €
Hariduslik ettevalmistus
Erialane kutse‑ või kutsekeskharidus, töökohal või täiendusõppes omandatud kutseoskused
Hea teada
- Vajalik füüsilise koormuse talumine
- Oluline on käte osavus ja kiirus
- Oluline hügieeninõuete järgimine
- Loominguline töö
- Töötingimused. Oma igapäevatöös võib kokku puutuda allergeenidega. Toiduohutusnõuete täimiseks on tööl vajalik kanda eririietust. Töö eripära eeldab valmisolekut töötada ka öisel ajal, samuti nädalavahetustel ja riiklikel pühadel. Tuleb töötada madalatel ja kõrgetel töökeskkonna temperatuuridel.
- Karjäärivalikud: vanempagar