Ametid

Kondiiter

Amet pakub huvi

Kondiitri tööülesanded on kondiitritoodete, maiustuste ning kaunistuste valmistamine, sh kondiitritoodete külmutamine, kaunistamine, pakendamine ja ladustamine. Kondiitri töö on suures osas käsitöö, mis eeldab käteosavust, loovust ja ilumeelt. Ta peab teadma taigna koostisainete mõju, oskama mõõta täpseid koguseid ning tundma küpsetamist. Väga palju tuleb valmistada sünnipäevadeks ja teisteks tähtpäevadeks eritellimusel tooteid. Oluline on pidev erialane enesetäiendamine. Vajadusel tuleb juhendada kaastöötajat vastavalt ettevõtte töökorraldusele ning arvestades töö keerukust ja kaastöötaja võimekust.

Töötajate arvu muutus

Stabiilne

Töötajate arv

950

Brutopalk

1150 €

Hariduslik ettevalmistus

Erialane kutseharidus

Hea teada

  • Vajalik on loovus ning ilumeel
  • Töötamine enamasti püstijalu
  • Tavaliselt vahetustega töö ning töö algab varahommikul
  • Töötingimused. Kondiitrid leiavad tööd kondiitritööstustes, koogipoodides, restoranides, kohvikutes ning kaubanduses kondiitriosakondades. Oma igapäevatöös võib kondiiter kokku puutuda allergeenidega (jahutolmu, pähkli jt). Tuleb töötada madalatel ja kõrgetel töökeskkonna temperatuuridel. Toiduohutusnõuete täimiseks on kondiitril vajalik kanda eririietust. Peab olema valmis töötama ka nädalavahetustel, riiklikel pühadel ja öisel ajal. Töö eeldab head tervist ja füüsilist vastupidavust, sest suur osa tööpäevast möödub jalgadel seistes ja pidevalt liikudes. Lisaks peab kondiitril olema hea nägemine, mis on vajalik detailsete kaunistuste tegemisel.
  • Karjäärivalikud: vanemkondiiter
Rohkem lisainfot

Vajalikud oskused

Digitaalne kirjaoskusAlgtase
Keeleoskuseesti keel B1, võõrkeel A2
18Käitlemisoskused
  • 18Käitlemisoskused
    Pakendamine
    Toidutooraine ettevalmistamine
    Toiduainete külmtöötlemine
    Näita veel (15)
    13Enesejuhtimisoskused
  • 13Enesejuhtimisoskused
    Keskkonnahoidlik käitumine
    Juhistest ja nõuetest lähtumine
    Kasutusjuhendi järgimine
    Näita veel (10)
    6Tehnilised oskused
  • 6Tehnilised oskused
    Varustuse ettevalmistamine
    Köögitehnika kasutamine
    Õige temperatuuri hoidmine
    Näita veel (3)
    4Haldamisoskused
  • 4Haldamisoskused
    Toiduainete hoiustamine
    Varu haldamine
    Varu planeerimine
    Näita veel (1)
    4Hindamis- ja uurimisoskused
  • 4Hindamis- ja uurimisoskused
    Kaalumine
    Mahu mõõtmine
    Kvaliteedi kontrollimine
    Näita veel (1)
    4Heaolu tagamise oskused
  • 4Heaolu tagamise oskused
    Tööala korrashoidmine
    Ruumide koristamine
    Nõude pesemine
    Näita veel (1)
    3Lävimisoskused
  • 3Lävimisoskused
    Suhtlemisoskus
    Meeskonnatöö tegemine
    Oma rolli mõistmine
    3Loovoskused
  • 3Loovoskused
    Kompositsiooni loomine
    Vormide kasutamine
    Värvide kasutamine
    1Mõtlemisoskused
  • 1Mõtlemisoskused
    Tooraine koguse arvutamine
    1Õpetamis- ja juhendamisoskused
  • 1Õpetamis- ja juhendamisoskused
    Töötajate juhendamine
    8Lisaoskused
  • 8Lisaoskused
    Vajaduste väljaselgitamine
    Mikroettevõtte juhtimine
    Ressursijuhtimine
    Näita veel (5)

    Töövaldkonnad

    Tootmine
  • Uuendatud: 3.12.2024

    Küpsised

    Lehekülg kasutab küpsiseid.