Kondiiter
Kondiiter on oskustöötaja, kes töötab ettevõttes, kus valmistatakse valikpagari‑ ja/või kondiitritooteid. Kondiiter töötab iseseisvalt kõikides töölõikudes, kuid osaleb ka meeskonnatöös. Kondiitri tööülesanded on kondiitritoodete, kaunistuste ja külmutatud toodete valmistamine, toodete pakendamine ja ladustamine. Väga palju tuleb valmistada sünnipäevadeks ja teisteks tähtpäevadeks eritellimusel tooteid. Kondiitri töö on suures osas käsitöö, mis eeldab käteosavust, loovust ja ilumeelt. Ta peab teadma taigna koostisainete mõju, oskama mõõta täpseid koguseid ning tundma küpsetamist. Vajalik on pidev erialane enesetäiendamine. Juhendab vajaduse korral kaastöötajat vastavalt ettevõtte töökorraldusele ning arvestades töö keerukust ja kaastöötaja võimekust.
Töötajate arvu muutus
Stabiilne
Töötajate arv
950
Brutopalk
1150 €
Hariduslik ettevalmistus
Erialane kutseharidus
Hea teada
- Töö eeldab loovust ning ilumeelt
- Töö enamasti püstijalu
- Töö algab varahommikul
- Tavaliselt vahetustega töö
- Töötingimused. Kondiitrid leiavad tööd kondiitritööstustes, koogipoodides, restoranides, kohvikutes ning kaubanduses kondiitriosakondades. Toiduohutusnõuete täimiseks on kondiitril vajalik kanda eririietust. Peab olema valmis töötama ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel. Tuleb töötada madalatel ja kõrgetel töökeskkonna temperatuuridel. Oma igapäevatöös võib kondiiter kokku puutuda allergeenidega. Töö eeldab head tervist ja füüsilist vastupidavust, sest suur osa tööpäevast möödub jalgadel seistes ja pidevalt liikudes. Lisaks peab kondiitril olema hea nägemine, mis on vajalik detailsete kaunistuste tegemisel.
- Karjäärivalikud: vanemkondiiter, meisterkondiiter