Kondiiter
Amet pakub huvi
Kondiitri tööülesanded on kondiitritoodete, maiustuste ning kaunistuste valmistamine, sh kondiitritoodete külmutamine, kaunistamine, pakendamine ja ladustamine. Kondiitri töö on suures osas käsitöö, mis eeldab käteosavust, loovust ja ilumeelt. Ta peab teadma taigna koostisainete mõju, oskama mõõta täpseid koguseid ning tundma küpsetamist. Väga palju tuleb valmistada sünnipäevadeks ja teisteks tähtpäevadeks eritellimusel tooteid. Oluline on pidev erialane enesetäiendamine. Vajadusel tuleb juhendada kaastöötajat vastavalt ettevõtte töökorraldusele ning arvestades töö keerukust ja kaastöötaja võimekust.
Töötajate arvu muutus
Stabiilne
Töötajate arv
950
Brutopalk
1150 €
Hariduslik ettevalmistus
Erialane kutseharidus
Hea teada
- Vajalik on loovus ning ilumeel
- Töötamine enamasti püstijalu
- Tavaliselt vahetustega töö ning töö algab varahommikul
- Töötingimused. Kondiitrid leiavad tööd kondiitritööstustes, koogipoodides, restoranides, kohvikutes ning kaubanduses kondiitriosakondades. Oma igapäevatöös võib kondiiter kokku puutuda allergeenidega (jahutolmu, pähkli jt). Tuleb töötada madalatel ja kõrgetel töökeskkonna temperatuuridel. Toiduohutusnõuete täimiseks on kondiitril vajalik kanda eririietust. Peab olema valmis töötama ka nädalavahetustel, riiklikel pühadel ja öisel ajal. Töö eeldab head tervist ja füüsilist vastupidavust, sest suur osa tööpäevast möödub jalgadel seistes ja pidevalt liikudes. Lisaks peab kondiitril olema hea nägemine, mis on vajalik detailsete kaunistuste tegemisel.
- Karjäärivalikud: vanemkondiiter
Rohkem lisainfot
Kus õppida
Näita veel (4)
Kutsestandardid
Vajalikud oskused
Digitaalne kirjaoskusAlgtase
Keeleoskuseesti keel B1, võõrkeel A2
18Käitlemisoskused
18Käitlemisoskused
Pakendamine
Toidutooraine ettevalmistamine
Toiduainete külmtöötlemine
Näita veel (15)
13Enesejuhtimisoskused
13Enesejuhtimisoskused
Keskkonnahoidlik käitumine
Juhistest ja nõuetest lähtumine
Kasutusjuhendi järgimine
Näita veel (10)
6Tehnilised oskused
6Tehnilised oskused
Varustuse ettevalmistamine
Köögitehnika kasutamine
Õige temperatuuri hoidmine
Näita veel (3)
4Haldamisoskused
4Haldamisoskused
Toiduainete hoiustamine
Varu haldamine
Varu planeerimine
Näita veel (1)
4Hindamis- ja uurimisoskused
4Hindamis- ja uurimisoskused
Kaalumine
Mahu mõõtmine
Kvaliteedi kontrollimine
Näita veel (1)
4Heaolu tagamise oskused
4Heaolu tagamise oskused
Tööala korrashoidmine
Ruumide koristamine
Nõude pesemine
Näita veel (1)
3Lävimisoskused
3Lävimisoskused
Suhtlemisoskus
Meeskonnatöö tegemine
Oma rolli mõistmine
3Loovoskused
3Loovoskused
Kompositsiooni loomine
Vormide kasutamine
Värvide kasutamine
1Mõtlemisoskused
1Mõtlemisoskused
Tooraine koguse arvutamine
1Õpetamis- ja juhendamisoskused
1Õpetamis- ja juhendamisoskused
Töötajate juhendamine
8Lisaoskused
8Lisaoskused
Vajaduste väljaselgitamine
Mikroettevõtte juhtimine
Ressursijuhtimine
Näita veel (5)
Töövaldkonnad
Tootmine
Uuendatud: 3.12.2024