Ametid

Abikokk

Amet pakub huvi

Abikokk töötab meeskonnas juhendamisel. Ta käitleb toiduaineid, kasutades mitmesuguseid külm‑ ja kuumtöötlemise võtteid, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel, eeltöötleb toiduaineid ning abistab puhastus‑ ja koristustöödel. Abikokk töötab hotellides sageli hommikusöögikokana, kus tema ülesanne on ette valmistada hommikusöögilaud ning täiendada väljapanekut.

Töötajate arvu muutus

Stabiilne

Töötajate arv

2900

Brutopalk

886 €

Hariduslik ettevalmistus

Erialane kutseharidus või täienduskoolitus või väljaõpe töökohal

Hea teada

  • Vajalik kehtiv tervisetõend
  • Töötingimused. Abikokk töötab tavapäraselt restoranis, koolis, lasteaias, haiglas, kiirsöögikohas või mujal. Töökeskkonnaks on köök, mis peab olema väga puhas ning hea valgustuse ja ventilatsiooniga. Tema välimus ja töökeskkond peavad vastama rangetele hügieeninõuetele, ta kannab ametirõivastusena kitlit või jakki, pükse ja põlle, mis enamasti on valget värvi. Tähtis rõivalisand on müts, et toidu sisse ei satuks juuksekarvu. Vajalik on kehtiv tervisetõend ning läbitud hügieenikoolitus. Töö ahjude ja grillide vahetus läheduses nõuab head kuumustaluvust. Väga oluline on oskus terariistade ja kuumade pottide‑pannidega ümber käia. Hea tervis ja vastupidavus on vajalikud, sest suurem osa tööpäevast möödub püstijalu.  Tööaeg oleneb toitlustusasutuse lahtiolekuaegadest. Restoranides ja pubides tuleb sageli töötada graafiku alusel ka hilistel õhtutundidel, nädalavahetustel ja riiklikel pühadel. 
  • Karjäärivalikud: kokk
Rohkem lisainfot

Vajalikud oskused

Keeleoskuseesti keel B1, võõrkeel A2
14Enesejuhtimisoskused
  • 14Enesejuhtimisoskused
    Kvaliteedinõuete järgimine
    Tervisekaitsenõuete järgimine
    Töötervishoiunõuete järgimine
    Näita veel (11)
    11Käitlemisoskused
  • 11Käitlemisoskused
    Sorteerimine
    Jäätmete käitlemine
    Jäätmete sorteerimine
    Näita veel (8)
    6Hindamis- ja uurimisoskused
  • 6Hindamis- ja uurimisoskused
    Mõõtmine
    Kaalumine
    Mahu mõõtmine
    Näita veel (3)
    6Tehnilised oskused
  • 6Tehnilised oskused
    Töövahendite valimine
    Köögitehnika kasutamine
    Teritamine
    Näita veel (3)
    5Lävimisoskused
  • 5Lävimisoskused
    Suhtlemisoskus
    Klientidega suhtlemine
    Meeskonnatöö tegemine
    Näita veel (2)
    4Haldamisoskused
  • 4Haldamisoskused
    Realiseerimisaja jälgimine
    Säilivusaja jälgimine
    Toiduainete hoiustamine
    Näita veel (1)
    4Heaolu tagamise oskused
  • 4Heaolu tagamise oskused
    Ruumide koristamine
    Laudade koristamine
    Nõude pesemine
    Näita veel (1)
    1Juhtimisoskused
  • 1Juhtimisoskused
    Ajakavas püsimise tagamine

    Töövaldkonnad

    Turism ja külalislahkusteenused
  • Uuendatud: 19.9.2025

    Küpsised

    Lehekülg kasutab küpsiseid.