Abikokk
Amet pakub huvi
Abikokk töötab meeskonnas juhendamisel. Ta käitleb toiduaineid, kasutades mitmesuguseid külm‑ ja kuumtöötlemise võtteid, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel, eeltöötleb toiduaineid ning abistab puhastus‑ ja koristustöödel. Abikokk töötab hotellides sageli hommikusöögikokana, kus tema ülesanne on ette valmistada hommikusöögilaud ning täiendada väljapanekut.
Töötajate arvu muutus
Stabiilne
Töötajate arv
2900
Brutopalk
800 €
Hariduslik ettevalmistus
Erialane kutseharidus või täienduskoolitus või väljaõpe töökohal
Hea teada
- Vajalik kehtiv tervisetõend
- Töötingimused. Abikokk töötab tavapäraselt restoranis, koolis, lasteaias, haiglas, kiirsöögikohas või mujal. Töökeskkonnaks on köök, mis peab olema väga puhas ning hea valgustuse ja ventilatsiooniga. Tema välimus ja töökeskkond peavad vastama rangetele hügieeninõuetele, ta kannab ametirõivastusena kitlit või jakki, pükse ja põlle, mis enamasti on valget värvi. Tähtis rõivalisand on müts, et toidu sisse ei satuks juuksekarvu. Vajalik on kehtiv tervisetõend ning läbitud hügieenikoolitus. Töö ahjude ja grillide vahetus läheduses nõuab head kuumustaluvust. Väga oluline on oskus terariistade ja kuumade pottide-pannidega ümber käia. Hea tervis ja vastupidavus on vajalikud, sest suurem osa tööpäevast möödub püstijalu. Tööaeg oleneb toitlustusasutuse lahtiolekuaegadest. Restoranides ja pubides tuleb sageli töötada graafiku alusel ka hilistel õhtutundidel, nädalavahetustel ja riiklikel pühadel.
- Karjäärivalikud: kokk
Rohkem lisainfot
Kutsestandardid
Põhioskused
Keeleoskuseesti keel B1, võõrkeel A2
15Enesejuhtimisoskused
15Enesejuhtimisoskused
Keskkonnahoidlik käitumine
Kvaliteedinõuete järgimine
Tervisekaitsenõuete järgimine
Näita veel (12)
10Käitlemisoskused
10Käitlemisoskused
Sorteerimine
Jäätmete käitlemine
Jäätmete sorteerimine
Näita veel (7)
5Haldamisoskused
5Haldamisoskused
Realiseerimisaja jälgimine
Säilivusaja kontrollimine
Toiduainete hoiustamine
Näita veel (2)
5Hindamis- ja uurimisoskused
5Hindamis- ja uurimisoskused
Mõõtmine
Kaalumine
Mahu mõõtmine
Näita veel (2)
5Heaolu tagamise oskused
5Heaolu tagamise oskused
Tööala korrashoidmine
Ruumide koristamine
Laudade koristamine
Näita veel (2)
4Lävimisoskused
4Lävimisoskused
Suhtlemisoskus
Klientidega suhtlemine
Meeskonnatöö tegemine
Näita veel (1)
4Tehnilised oskused
4Tehnilised oskused
Köögitehnika kasutamine
Segamine
Teritamine
Näita veel (1)
2Juhtimisoskused
2Juhtimisoskused
Igapäevatöö planeerimine
Ajakavas püsimise tagamine
Töövaldkonnad
Turism ja külalislahkusteenused
Uuendatud: 6.11.2024